Er lac-tint

aquatint erlacER LAC AR Aquatint са прозрачни, водоразтворими байцове за дърво, които са специално предназначени за оцветяването на всякакви дървени повърхности в мебелната промишленост и интериора на сградите. Те подчертават естествените шарки на дървото, притежават висока покривност и голяма оцветителна способност. Водоразтворимите байцове оцветяват равномерно и не се влияят от нанесените основи и финишни нитро или полиуретанови лакове, които съдържат силни разтворители. Не въздействат върху околната среда и са по- безопасни за здравето на потребителя.

Начин на употреба:

Преди оцветяване с водоразтворимите байцове, дървените повърхности трябва да бъдат много добре шлайфани и почистени. Байцове AR Aquatint могат да се нанасят с пистолет, четка или тампон директно върху повърхността на дървото, като се следи посоката на шарките му. Излишното количество байц се отнема с чиста кърпа. След това повърхността е готова за нанасяне на грунда, служещ за запълване на порите, което се прави на следващия ден, за да може байцът да изсъхне добре. Тези байцове се използват за оцветяване и чрез потапяне, но при условие, че преди това е прибавена прозрачна емулсия (Aquatint binder), която спомага за по- доброто запълване и омекотяване на дървото.

***Предлагат се 28 привлекателни разцветки, които могат да се смесват помежду си!

ertint erlacER LAC ET Ertint са прозрачни байцове, разтворими с разредител, които са предназначени за оцветяването на всички видове дървени повърхности в мебелната промишленост. Те подчертават естествената красота на дървото, без да покриват шарките му. Тези байцове притежават изключителна оцветителна способност и са много икономични, поради своята отлична покривност.

Начин на употреба:

Разтворимите с разредител байцове се прибавят към грундовете, но най- вече към полиуретановите двукомпонентни лакове от няколко капки до 2%, в зависимост от желания резултат. За постигането на по- добри резултати, трябва да се използва смес от 1 част нитро грунд към 9 части разредител 102, която смес трябва да се прибави към разтворимия с разредител оцветител- от няколко капки до 2%, в зависимост от желания резултат. Така разреденият байц се нанася директно върху дървото, а след като изсъхне, трябва да се запечата с грунд и лак. В случай, че има несъвършенства по повърхността, съществува риск от натрупване на повече оцветител върху тези места. В такива случаи първо се нанася прозрачният грунд, следван от оцветителя и накрая се полага финишното покритие. Нанасянето става с пистолет и за постигането на по- добри резултати, той трябва да се движи бавно и равномерно по посока шарките на дървото.

***Предлагат се 14 привлекателни нюанса!

covertint erlacER LAC CN Covertint са полупрозрачни водоразтворими байцове за мебелната промишленост, които проникват и оцветяват дървото като обезпечават локално покритие на шарките му, постигайки равномерност в разцветката. Водоразтворимите байцове CN Covertint се използват и за създаването на специален външен вид на дървения материал.

Начин на употреба:

След 100% разреждане с вода, тези байцове се нанасят с пистолет, четка или тампон върху всякакви видове дърво. След това излишното количество боя трябва да се отнеме с чиста кърпа. За запълване на порите, нанасянето на грунда се прави на следващия ден.

***Тези байцове се предлагат бели и безцветни, които могат да се оцветяват в неограничен брой разцветки!