Новата акумулаторна машина на Mirka

Частичните поправки и полирането на малки детайли никога не е било по-лесно – 77мм акумулаторни полиращи машини Mirka® AROP-B и Mirka® ARP-B!

Мирка разширява успешната си гама от акумулаторни машини с цел да промени процеса на финиш в автомобилостроенето. Днес ние не само представяме новите акумулаторни полиращи инструменти Mirka® AROP-B и Mirka® ARP-B, но и новия изключително прецизен абразив за частични поправки- Novastar® SR.

Mats Bystedt- Портфолио мениджър в Mirka ни казва защо това е такъв ключов инструмент за производителите на автомобили:

“С новото акумулаторно решение на Mirka, получавате несравнимо удобство и ефективност”.

Както обяснява Bystedt, често срещаната болка в производствените линии е работа с маркучи или кабели, което затруднява придвижването, “но най-съвременните акумулаторни полиращи машини на Mirka предлагат лесно полиране без ограничения. Можете да се движите свободно и да свършите работата си по-бързо ”.

Удобство без кабел!

Акумулаторните полиращи машини Mirka 77mm са леки, ергономични и оптимизирани за ремонт и финиш на място. Mirka AROP-B е орбитална полираща машина с 12-милиметров ексцентрик, докато Mirka ARP-B е ротационна полираща машина. И двете са тихи, компактни и се нуждаят от много малка поддръжка, благодарение на безчетковия двигател. Машините работят с литиево-йонни батерии 2,5 Ah 10,8 V, които са взаимозаменяеми с батериите, използвани за 32-милиметровите акумулаторни шлайф машини на Mirka. 5Ah 10.8V литиево-йонни батерии могат да се закупят отделно.

Пълен контрол благодарение на приложението- myMirka!

Акумулаторните инструменти са снабдени с бутони за промяна на оборотите за лесно управление на процеса чрез докосване. Акумулаторните инструменти на Mirka са най-добрите модели с Bluetooth връзка, което дава допълнителни възможности за цифрово управление на процеса чрез приложението myMirka®. Най-новите функции, управлението на оборотите и функцията за автоматично спиране (покупки в приложението) вече са достъпни както за акумулаторните шлайф машини на Mirka, така и за новите акумулаторни полиращи машини. Никога не е било по-лесно да стандартизирате процеса на поправка и финиш.

– Това е малка част от разходите на подобно решение като пневматичната система. И това дори не е съобразено с енергията, която пестите, чрез използването на безжични инструменти, което води до още по-ниски разходи ”, добавя Bystedt.

Новата звезда за поправка и финиш навсякъде!

Тъй като акумулаторните шлайф машини на Мирка вече разполагат с повече функции, Mirka въвежда и нов висококачествен абразив- Novastar SR. Novastar се предлага в размер 32 мм и едрини 3µ (р 5000) и 5µ (р 3000), оптималното решение за коригиране на боя и премахване на прашинки от финишни покрития. Издръжливите и гъвкави абразиви се произвеждат с помощта на усъвършенствана технология за производство с много прецизно разпределение на зърната, което позволява отлично покритие.

Благодарение на новите и модернизирани инструменти, както и на новите абразиви, Mirka може да предложи нова цялостна система за процеса на поправка на боя – този, който е по-удобен и предлага по-голям контрол от всякога.

Публикувано: 04.06.2019 год.